De klacht bij viesruikend haar of hoofdhuid

Je kunt je haar blijven wassen, maar je haren en/of hoofdhuid blijven ruiken.

Mogelijke oorzaken

Viesruikend haar en/of hoofdhuid komt vaak door een vette hoofdhuid en vette haren, die je kunt blijven wassen zonder of met een zeer kort resultaat.

De oorzaak ligt vaak niet alleen bij het haren wassen. Het kan zijn dat de hoofdhuid ontstoken is, overtollig talg produceert of dat je verkeerde producten voor je haar gebruikt. Maar het kan ook aan nachtelijk zweten, hormonen of voeding liggen.

Wat je er zelf aan kunt doen

Iedereen kan er last van hebben. Vooral in perioden waarin het lichaam en de hormonen veranderen, zoals tijdens de pubertijd, heeft een grote invloed op haren en hoofdhuid. Ga bij jezelf na wat er veranderd kan zijn.

Hoe ik je kan helpen

Ik kan je helpen met een persoonlijk advies. Dat advies omvat de verzorging van je haren, geschikte producten en hoe je deze producten moet gebruiken. Alleen daarmee kan het al verholpen zijn. Zo niet, dan zoeken we samen verder naar wat de oorzaak kan zijn. We kijken naar voeding, hormoonhuishouding, de pH-waarde van je haren et cetera. We gaan dit oplossen zodat jij je weer fijn voelt en je haren heerlijk ruiken!

Heb je als klacht viesruikend haar of hoofdhuid?