De klacht bij angst voor de kapper

Zowel kinderen als volwassen kunnen bang voor de kapper zijn. Heel vervelend als je zelf of je kind hierdoor niet naar de kapper durft te gaan of niet eens geknipt wil worden.

Mogelijke oorzaken

Angst kan door allerlei factoren ontstaan. Het geluid van het knippen, ouders die hun eigen angst onbedoeld doorgeven aan hun kind of zelfs een kapsel dat slecht geknipt is.

Wat je er zelf aan kunt doen

Belangrijk is dat je de angst bespreekt. Dat is de eerste stap naar een oplossing.

Hoe ik je kan helpen

Bij Haar & Hoofdzaken krijg je het vertrouwen in de kapper weer terug!

Eerst ga ik met je in gesprek over de oorzaak van waaruit de angst is ontstaan. Door de angst bewust aandacht te geven treedt er een proces in werking waardoor je kunt ontspannen. Daarna kijken we stap voor stap wat je wèl als prettig ervaart. Haren wassen… knippen… drogen… . Alles in het juiste tempo zodat er geen moment van stress ontstaat. Als jij of je kind geen angst meer voelt dan kan er desgewenst weer voor een andere kapper gekozen worden.

Als de reden van de angst onduidelijk is en je hebt geen idee waar het vandaan komt, dan kunnen we in een NEI-sessie de oorzaak concreet maken. Vaak is er direct daarna verschil te merken en is er maar één afspraak nodig om van je angst af te komen.