De klacht bij eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor huidziekten met dezelfde uitslag op de huid. Een uitslag die ontstaat vanuit een ontstekingsreactie in de bovenste lagen van de huid. Eczeem herken je aan roodheid, zwelling en blaasjes die na enige tijd veranderen in schilfers en korstjes. Bij chronisch eczeem blijft de huid continue onrustig met grove huidlijnen die stug en droog zijn.

Eczeem geeft veel jeuk en pijn, de belasting is zowel mentaal als fysiek.

Mogelijke oorzaken

Eczeem kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn (constitutioneel) of op latere leeftijd ontstaan. In beide gevallen is het een reactie van de huid op prikkels.
Bijvoorbeeld wanneer je huid in contact is gekomen met een bepaalde stof waar je intolerant (overgevoelig) voor bent zoals zeep, wol, water, warmte en transpiratie. Eczeem kan hierdoor verergeren of zelfs uitgelokt worden.
Eczeem kan ook een uiting van de huid zijn als er onrust is in je lichaam door onder andere alcohol, voedsel, geestelijke of lichamelijke stress

Wat je er zelf aan kunt doen

Om de jeuk, schilfers en roodheid van eczeem te verminderen adviseer ik je om je haren zo min mogelijk te wassen en om natuurlijke producten te gebruiken. In de webwinkel kan je terecht voor natuurlijke producten. Eén keer per week wassen is genoeg; zo krijgt je huid tussendoor tijd om te herstellen.
Tijdens het haren wassen is het belangrijk om je hoofdhuid diep te reinigen. Dat doe je zo: masseer met je vingertoppen de shampoo goed in; neem kleine hoeveelheden shampoo; blijf wassen tot je een helder schuim ziet. (Meestal is dat na twee keer.)

Hoe ik je kan helpen

Goed je haren wassen is een handigheid. Wil je hier meer over weten, maak dan een afspraak. Ik was je haren en geef je tips en adviezen voor het wassen en over de juiste verzorgingsproducten.
Bij Haar & Hoofdzaken kun je ook kiezen voor een ghassoul haarbehandeling. Dat is een diep reinigende en verzorgende behandeling die heerlijk ontspannend werkt. Al het goede voor je huid en haar gecombineerd met rust en ontspanning voor je lichaam en geest.

Ben je eraan toe om te kijken naar het antwoord op de vraag waarom jij last hebt van eczeem? Met Neuro Emotionele Integratie (NEI) onderzoek ik op een doeltreffende manier alle aspecten die de oorzaak kunnen zijn. Denk aan voeding, intolerantie voor een bepaalde stof, je immuunsysteem, erfelijke belasting, je gemoedstoestand et cetera. NEI is laagdrempelig en kan veel voor je, of voor je kind, betekenen. Meestal is een uitgebreid eenmalig gesprek voldoende, soms zijn vervolgbehandelingen nodig. (Rob: hier een interne link?)

Goed om te weten: NEI valt onder complementaire zorg waarvoor geen doorverwijzing van de arts of specialist nodig is.