De klacht bij psoriasis

Psoriasis ontstaat door een storing in het immuunsysteem en is chronisch. Vaak gaat het samen met een andere ziekte zoals reuma. De psoriasis kan voorkomen op meerdere plaatsen op het lichaam. De huid is op die plek dikker, rood, kan jeuken en ontstoken raken. Psoriasis geeft schilfers die veel op roos lijken. Deze schilfers zijn droog en wit maar kleiner dan roos. Psoriasis kan als pijnlijk worden ervaren, zowel mentaal als fysiek.

Mogelijke oorzaken

Psoriasis is een verstoring van het verhoorningsproces van de huid. De huidcellen sterven sneller dan gemiddeld af en worden niet tijdig door het lichaam afgestoten. Hierdoor ontstaat er een dikke laag van dode huidcellen. Het resultaat is een dikke, rode, schilferige huid op het hoofd of het lichaam. In deze huidlaag, die moeilijk loslaat en heel stug is, komen vaak kloven en barstjes die erg pijnlijk kunnen zijn. Onder de laag van dode huidcellen is de huid dieprood en in veel gevallen geïrriteerd of ontstoken.

Wat je er zelf aan kunt doen

Waarschijnlijk ben je al onder behandeling bij de huisarts, dermatoloog of een andere specialist. Er zijn verschillende behandelmethoden die worden toegepast.
Probeer je huid soepel te houden, om zo het ongemak en de pijn te verlichten. Breng je huid zo min mogelijk in contact met water en als je je (hoofd-)huid gaat wassen gebruik dan een zacht voedende zeep met natuurlijke ingrediënten om de huid te ondersteunen. Mijn advies is om een product op maat te laten maken die geschikt is voor jouw huid. Dit is een aanvulling naast de behandeling bij een arts. Ook kan zonlicht op je huid de psoriasis verminderen.

Hoe ik je kan helpen

Bij Haar & Hoofdzaken help ik je graag bij het vinden van een geschikt product of een behandeling om de psoriasis te verlichten. Dat kan een 100% natuurlijke shampoo of/en een huidolie zijn, die helemaal in afstemming op jou wordt samengesteld. Een hoofdhuidmassage of een luxe haarpakking met ghassoul kan ook heerlijk ontspannend, zuiverend en verlichtend zijn.
Naast behandeling bij specialisten kan het een waardevolle stap zijn om ook van binnenuit blokkades in jezelf aan te pakken die onbewust de psoriasis mee in stand houden. Ben je nieuwsgierig wat ik voor jou kan doen? Kom gerust voor een NEI-sessie en ervaar het.