De klacht bij roos

Roos betekent dat een veelvoud aan dode huidcellen loslaten van de hoofdhuid. Deze kleine witte schilfers zitten los tussen de haren en kunnen ongemak geven op bijvoorbeeld donkere kleding, in huis op meubels of in en rondom het bed.

Mogelijke oorzaken

Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor het hebben van roos. Een hele droge huid bijvoorbeeld. Ook krabben bij jeuk als gevolg van een allergie of overgevoeligheid maakt dat de huidschilfers loslaten en voor meer roos zorgt. Zie daarvoor de tekst bij allergie. Hormoonverandering of slechte haar- en huidverzorging kan ook een oorzaak zijn. Heb je het vermoeden dat er een andere oorzaak is? Neem contact met me op en ik help je verder.

Wat je er zelf aan kunt doen

Een gemakkelijk begin is om meer water te drinken. Daardoor herstelt de vochtbalans van je huid en is deze minder droog. Was ook met meer aandacht je haren, masseer lichtjes met je vingertoppen de hoofdhuid. Dit geeft een goede doorbloeding. Gebruik een natuurlijke shampoo, zonder kunstmatige toevoegingen.

Hoe ik je kan helpen

Heb je al van alles geprobeerd en wil je advies van een deskundige? Met de NEI-methode kan ik achterhalen waarom jij last hebt van roos. Als de oorzaak duidelijk is, dan gaan we op zoek naar een oplossing om de roos te verminderen of zelfs te stoppen. Ik geef je direct advies en je gaat naar huis met concrete informatie waar je zelf mee verder kunt.