De klacht bij allergie

Je hebt last van roodheid, bultjes, jeuk, een branderig gevoel, ontstekingen of een andere reactie van de hoofdhuid of de huid bij de haarlijn. Het kunnen plekjes zijn of een groter gebied omvatten.

Mogelijke oorzaken

Allergie of intolerantie is een overmatige reactie van het immuunsysteem op bepaalde stoffen die voorkomen in haarverzorgingsproducten zoals shampoo, haarverf, haarversteviging, conditioner et cetera. Je immuunsysteem slaat als het ware alarm.
Een allergie of intolerantie kan ook ontstaan door in contact te zijn geweest met andere stoffen van buitenaf of een reactie op voeding.

Wat je er zelf aan kunt doen

Het is vaak een hele zoektocht naar een product dat geschikt is voor jou, en om het bestanddeel te vinden waarop je hoofdhuid zo heftig reageert.

Een oplossing kan een product zijn uit een speciale haarverzorgingslijn van Haar & Hoofdzaken. De producten uit deze lijn worden gemaakt met 100% natuurlijke en biologische ingrediënten. Je kunt kiezen voor een shampoo, conditioner en haarserum. Alles speciaal voor jou gemaakt.

Ook kunnen de producten uit de KIS Green haarverzorgingslijn een goede keuze zijn. Deze zijn 100% natuurlijk en vegan.

Hoe ik je kan helpen

Naast het aanbieden van natuurlijke en biologische haarverzorgingsproducten, kan ik met de NEI-technologie verder onderzoeken welk bestanddeel of welke bestanddelen de allergie veroorzaakt. Ook als de reactie als gevolg van bepaalde voeding is ontstaan.

Mocht je gevoelig reageren op bijvoorbeeld haarverf, dan kan ik gericht onderzoeken welke haarverf je wèl kunt gebruiken. Ik test alle merken en mogelijkheden zodat je geen allergische reactie, zoals jeuk, meer ervaart.

Ook bij allergieën voor voeding, dieren, geneesmiddelen of hooikoorts kun je bij Haar & Hoofdzaken terecht.