De klacht bij jeuk

Extreme overmatige en onverklaarbare jeuk aan de hoofdhuid. Met periodes of continu, op het gehele hoofd of bepaalde plekken.

Mogelijke oorzaken

Jeuk op het hoofd gaat meestal samen met roos, eczeem, psoriasis, een droge huid, luizen of een gevoeligheid voor haarproducten. De oorzaak voor jeuk kunnen externe factoren zijn, maar de jeuk kan ook van binnenuit komen als gevolg van voeding, stress, negatieve gedachten et cetera.

Wat je er zelf aan kunt doen

Probeer zo min mogelijk te krabben aan je hoofdhuid. Krabeffecten geven wondjes die op hun beurt kunnen gaan jeuken of ontsteken. Beter is het om zo snel mogelijk de oorzaak op te sporen en deze op te lossen door een behandeling. Waarschijnlijk heb je zelf al van alles geprobeerd zoals crèmes, zalf of andere producten. Of ben je al bij de huisarts geweest. Heeft het niet, nauwelijks of kortdurend geholpen dan kan ik je verder helpen.

Hoe ik je kan helpen

Ik onderzoek uitgebreid je hoofdhuid en haren. Het is fijn als je de producten die je gebruikt meebrengt. Zo kunnen we tijdens de afspraak alle informatie samenvatten en eventueel ook met het inzetten van NEI achter de oorzaak te komen. Van daaruit kijken we wat je nodig hebt om van de jeuk af te komen!