De klacht bij verandering haarstructuur

Het kan heel vervelend of verontrustend zijn als je haren ineens een andere structuur krijgen. Bijvoorbeeld als je haar plotseling gaat krullen of juist steiler wordt. Of doffer, slapper, pluiziger et cetera.

Mogelijke oorzaken

Verandering van de haarstructuur kan het gevolg zijn van een ander eetpatroon, het kan ontstaan zijn na ziekte of bij een tekort aan bepaalde vitamines. Het kan ook het gevolg zijn van stress, veranderingen in de hormoonhuishouding (bijvoorbeeld de pubertijd, zwangerschap of de overgang), of dat je een ander haarproduct bent gaan gebruiken.
Als je haar grijs wordt dan verandert de structuur blijvend

Wat je er zelf aan kunt doen

In de meeste gevallen komt het na verloop van tijd weer helemaal goed met je haar. Je kunt in de tussentijd andere verzorgingsproducten gebruiken en eventueel je kapsel in een ander model laten knippen. Het komt ook voor dat de veranderde structuur blijvend is zoals bij grijze haren.
Neem de tijd om te ontdekken welke nieuwe producten en kapsel het beste bij je past.

Hoe ik je kan helpen

Samen kijken we welk kapsel beter past bij je (tijdelijk) andere haarstructuur. Je ontvangt advies over de verzorging van je haren en over de producten die je gebruikt.
Ben je ongerust, duurt het naar jouw idee te lang voordat de haarstructuur zich herstelt of wil je weten waar die verandering vandaan komt, dan zoek ik met behulp van de NEI-methode naar de oorzaak. Daarmee krijg je antwoorden en inzichten zodat je zelf meer grip hebt op de verandering. Je ontvangt advies over de verzorging van je haren, gebruik van producten en eventueel het aanpassen van je kapsel.