De klacht bij haarpijn

Haarpijn ervaar je als pijn aan je haarwortels en die pijn straalt uit naar je hoofdhuid. Je haar kammen wordt daardoor vaak een drama.

Soms zie je verdikking of bultjes rond de haren, maar de huid kan er ook normaal uitzien.

Het wordt vaak onderschat hoe pijnlijk het kan zijn.

Mogelijke oorzaken

Naar haarpijn is nog weinig onderzoek gedaan. In ieder geval duidt het op een overgevoeligheid van de huid rondom de haarinplant. Daardoor is het bewegen van de haren heel pijnlijk, zelfs bij hele korte haren. Het kan dat de haarzakjes ontstoken zijn of dat de hoofdhuid geïrriteerd is.

Pijn aan je haarwortels kan ook ontstaan als je haar altijd in dezelfde vorm zit, bijvoorbeeld in een paardenstaart, en de haren vervolgens een andere richting gaan.

Wat je er zelf aan kunt doen

Je kunt voor een betere doorbloeding zorgen, door tijdens het wassen je hoofdhuid te masseren. Vaak helpt het ook om je haren voorzichtig in allerlei richtingen te borstelen zodat je haar en hoofdhuid weer soepel wordt.

Hoe ik je kan helpen

Samen gaan we je haarpijn onderzoeken om de oorzaak van de pijn te achterhalen. Daarbij onderzoek ik je hoofdhuid en haarstructuur op verschillende punten. Ook maak ik gebruik van Neuro Emotionele Integratie om de onderliggende oorzaak duidelijk te krijgen. Met deze informatie maak ik een behandelplan. Je bepaalt zelf of je dit onderzoek wilt. Er worden hierbij geen persoonlijke gegevens gebruikt.

Een andere mogelijkheid is dat ik je een hoofdmassage geef met etherische olie. Dat werkt verlichtend, ontspannend en kan helpend zijn.