De klacht bij dun haar of fijn haar

Dun haar en fijn haar is vaak broos en beschadigt vlug. Daardoor kun je er moeilijk volume in krijgen en in model brengen is ook vaak lastig.

Mogelijke oorzaken

Het kan zijn dat je haren niet voldoende voeding kunnen opnemen vanuit de hoofdhuid. Bijvoorbeeld door slechte doorbloeding. Een mogelijke oorzaak kan ook een tekort aan zuurstof zijn dat ontstaat door het dragen van petjes. Daarnaast kunnen veel huidschilfers dun haar veroorzaken.

Wat je er zelf aan kunt doen

Er zijn stylingproducten op de markt die je haren voldoende stevig maken om volume te creëren. Laat je adviseren door je kapper, die kan je haren in model brengen met goede producten die het gewenste resultaat geven.

Het gebruik van siliconenhoudende producten raad ik af. Deze leggen een laagje om je haren, waardoor het zwaarder wordt en nog minder volume geeft. Een nadeel van siliconen is ook dat je haar niet meer het zelfherstellende vermogen kan gebruiken. Natuurlijke haarverzorgingsproducten ondersteunen dit wel!

Hoe ik je kan helpen

Samen kijken we of er een oorzaak voor je dunne haar is en waar je mee geholpen zou zijn. Graag geef ik je persoonlijk advies in de do’s en don’ts zodat je precies weet hoe je je haren het beste kan wassen, laten knippen en drogen.

Is de oorzaak een mindere doorbloeding van de huid? Dan is een hoofdmassage met drukpuntbehandeling stimulerend en ontspannend.

Ook kun je bij Haar & Hoofdzaken terecht voor producten van KIS Green en  gepersonaliseerde verzorgende haarproducten, ideaal voor als je een allergie hebt voor bepaalde bestanddelen. Alles wat ik gebruik is puur natuur en biologisch wat het haar ondersteunt en verzorgt op een 100% natuurlijke manier.