De roos is als de vrouw: mooi van buiten en krachtig vanbinnen. De prachtige roos op de foto verwijst naar de zachte kracht van een vrouw. Tijdens mijn retraiteweek begin dit jaar, stond de roos centraal en raakte ik geïnspireerd om deze blog te schrijven.

En, zoals toeval geen toeval is, kwam ik daarna in contact met een prachtige, krachtige vrouw. Ze produceert en importeert Hammam producten vanuit Marokko, waaronder rozenwater, waarmee ze met de verkoop vrouwencoöperaties en de opvang van kansarme kinderen in Marokko steunt.

Hier word ik zó blij van! Dat alles zo mooi bij elkaar komt en ik een prachtig mooi, natuurlijk en puur product kan aanbieden. Zodat we met elkaar, door kleine stapjes te zetten, een groot verschil kunnen maken voor elkaar: door vrouwen, voor vrouwen.

Wat is rozenwater?

Rozenwater is rijk aan vitamine A, B3, C, E, K, ijzer, calcium, magnesium, koper, zink en antioxidanten waardoor het een weldaad is voor je haren en huid.

Rozenwater is een destillaat dat vrijkomt bij het maken van etherische rozenolie, olie die gemaakt wordt van rozenblaadjes. Het is dus puur natuur zónder enige chemicaliën!

De Marokkaanse roos is de sterkst geurende en meest werkzame rozen soort ter wereld en komt uit de rozenvallei in Zuid-Marokko. 100% Puur natuurlijk en ecologisch wordt het gewonnen, verwerkt en daarna geïmporteerd.

Waarvoor gebruik je rozenwater?

Het is zo voedend, hydraterend en zacht dat rozenwater uitermate geschikt is voor huidirritaties en huidkwaaltjes. Het ruikt heerlijk ontspannend en herstelt beschadigd haar op een natuurlijke manier. Door de ontstekingsremmende eigenschappen van rozen kun je er een (hoofd)huidontsteking goed mee behandelen.

Hoe gebruik je rozenwater?

Heel simpel! Je reinigt je huid dagelijks met een beetje rozenwater op een watje. Ook kun je het in je haren of over je lichaam verdelen met een spray flacon. Zorg daarbij dat je haren handdoek droog zijn zodat het niet teveel verdunt. Het hydrateert je huid en reinigt je poriën.

Advies

Bij een langdurige klacht aan je hoofdhuid is het aan te raden om dit te laten onderzoeken. Maak een afspraak voor een korte intake en ik kijk graag voor je wat er nodig is om je huid te herstellen.